Net als vorig jaar was SAM XL aanwezig op de KLM Innovation Fair waar we ons werk tentoonstelden.

SAM XL is partner van KLM in het BrightSky project. Samen werken we aan de innovatiekracht en internationale concurrentiepositie van de Nederlandse luchtvaartsector op en rond de luchthaven. We helpen KLM bij het ontwikkelen van technische innovaties op het gebied van Onderhoud, Reparatie en Revisie van bestaande vliegtuigonderdelen. Specifiek ontwikkelen we de robotoplossing voor geautomatiseerde inspectie, onderhoud en reparatie van metalen onderdelen van bestaande vliegtuigmotoronderdelen.

Tijdens de demonstratie op de KLM Innovatiebeurs illustreerde SAM XL het idee om de huidige handelingen tijdens het onderhoud van titanium ventilatorbladen binnen KLM’s Engineering & Maintenance afdeling te verbeteren.
Bezoekers konden verschillende punten langs het pad van de voorrand van het blad aanwijzen, waarna het traject werd gepland en uitgevoerd.

Onze dank gaat uit naar Eugenio Bernardi,Meldon Clark, Thomas Hettasch & Aashish Vatsyayan voor hun inspanningen om onze laatste technische hoogstandjes te demo-en op de beurs!