SAMPE staat voor ‘Society for the Advancement of Material and Process Engineering’. Het thema voor 2022: “Composites – The Gateway to Green Mobility?” is natuurlijk zeer relevant voor alle partijen in de luchtvaartindustrie. 

Onze collega Abhas Choudhary verzorgde samen met Gabriele Ridolfi (GKN Fokker) een presentatie voor de ‘Thermoplastics for Aerospace’-sessie, over ons gezamenlijke werk aan het MFFD-project STUNNING (multi-functional fuselage demonstrator). We gingen nader in op de specialisaties van SAM XL, zoals pick-and-place-robots, ultrasoon puntlassen en de ontwikkeling van een geïndustrialiseerd continu ultrasoon lasprocedé. 

Abhas en Aydin van den Bergh, businessdeveloper bij SAM XL, konden ook volop netwerken met allerlei mensen uit de SAMPE-community, bijvoorbeeld van fabrikanten, materiaalproducenten en onderzoeksinstituten, en wetenschappers op het gebied van high-performance materialen en processen. Met ons 3D-geprinte model van de gantry met de vliegtuigromp konden we tijdens de netwerksessie dieper op de details ingaan. De belangstelling voor samenwerking met SAM XL aan toekomstige automatiseringsprojecten was groot, dus we kunnen terugkijken op een succesvolle conferentie! 

Kijk voor meer informatie over onze resultaten op de  STUNNING-projectpagina.