MetaalNieuws publiceert “SAM XL maakt Doosan’s Cobots heel slim”. Het artikel is gewijd aan de nieuwe status van SAM XL als ‘voorkeursleverancier’ van Doosan Robotics. Het partnerschap komt voort uit de ondertekening van een memorandum of understanding tijdens het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol aan Nederland. Dit staatsbezoek richtte zich op het uitbreiden van de samenwerking tussen Nederland en Zuid-Korea op het gebied van digitale technologie en de maakindustrie (smart industry).

SAM XL CEO Hein Koelman benadrukt de voordelen:

“We gaan nauwer samenwerken en krijgen meer toegang tot de technologie van Doosan Robotics, cruciaal voor onze innovaties in productie en maintenance & repair.” 

Koelman benoemt bredere toepassingen in de maakindustrie:

“Veel robotoplossingen zijn breder inzetbaar. We komen tot prototypes, integrators leiden de industrialisatie met onze ondersteuning.”

Dormac Cobots brengt de cobots van Doosan Robotics in Nederland op de markt en heeft SAM XL en Doosan Robotics met elkaar in contact gebracht. Joost Verschure, directeur van Dormac, deelt het enthousiasme:

“Samenwerking is essentieel om onze maakindustrie te optimaliseren.”

De nauwere samenwerking tussen Doosan Robotics en SAM XL maakt snellere innovaties in de maakindustrie mogelijk.

Voor het volledige artikel: https://www.metaalnieuws.nl/sam-xl-maakt-cobots-van-doosan-heel-slim/