Tijdens ITHEC, de International Conference and Exhibition on Thermoplastic Composites, heeft SAM XL de verkiezen voor beste technische poster gewonnen.

Abhas Choudhary en Bram Jongbloed vertegenwoordigden SAM XL op de conferentie.

STUNNING projectleider Abhas presenteerde onze aanpak bij het toepassen van diverse complexe innovatieve ultrasone lastechnieken voor de subassemblage van een van ’s werelds grootste thermoplastische composietstructuren. Hij zoomde in op het geautomatiseerde ultrasone puntlassen. Deze technologie hebben wij toegepast op de onderste helft van de multifunctionele demonstrator bij SAM XL.

“We kregen bijzoner veel belangstelling voor onze automatiseringsoplossingen. Met name voor de zeer nauwgezette technologieontwikkeling en het beheersen van risico’s, ter voorbereiding op de geautomatiseerde subassemblage. Onze expertise blijkt waardevol voor de maakindustrie, want we kregen veel diepgaande vragen.”

De technische poster van Bram Jongbloed beschrijft het ontwikkelingsproces en onze toekomstige stappen richting een geïndustrialiseerd continu ultrasoon lasproces. Als materiaal- en procesingenieur was Bram er trots op dat zijn poster werd verkozen tot de beste van de 19 posters.

“De feedback die we kregen, gaf veel voldoening. We zijn er goed in geslaagd om onze prestaties, bevindingen en uitdagingen in dit complexe proces inzichtelijk te maken. Dit onderzoek wordt ontwikkeld en getest in onze eigen faciliteit op de TU Delft Campus. We hebben ambitieuze plannen om een gerobotiseerd geautomatiseerd continu lasproces te creëren. We zien allemaal het potentieel en de relevantie voor toepassing op industriële schaal, omdat materiaalproducenten en R&D-bedrijven flinke uitdagingen hebben op het gebied van automatisering. SAM XL wil dit aanpakken”.

Om dit te bereiken, zijn de volgende stappen in het onderzoek:

  • Lassen van composieten gemaakt van unidirectionele lagen
  • Lassen van complexe structuren
  • Geavanceerd monitoren in situ
  • Voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Wilt u meer weten over onze continue lastechnieken en andere SAM XL innovaties? Volg ons dan op LinkedIn.