Een belangrijk moment voor SAM XL: we tillen onze capaciteiten op het gebied van ultrasoon lassen naar een hoger niveau. Met de installatie van onze gloednieuwe, in eigen huis ontwikkelde end effector zijn we weer verder gevorderd richting het industrieel toepassen van deze lastechnologie.

Menno Verkade, Berthil Grashof, Sungi Han en André Florindo werkten intensief samen om de end effector te ontwerpen, bouwen en integreren. Dit project is een goed voorbeeld van een naadloze samenwerking tussen ingenieurs met verschillende achtergronden en expertises, waarbij mechanisch ontwerp, mechatronica, software, automatisering, robotica en procestechniek samenkomen.

Bram Jongbloed geeft leiding aan onze ontwikkeling van het continu ultrasoon lassen. Hij kon online deze mijlpaal bijwonen:

“We hebben stabiele lassen van hoge kwaliteit op een kleinere schaal gerealiseerd. Onze nieuwe end effector maakt verder onderzoek en ontwikkeling van deze technologie mogelijk, op industriële schaal. We willen een breed scala aan toepassingen mogelijk te maken voor lichtere vliegtuigen. Als team hebben we de gezamenlijke ambitie om met onze technologische toppartners te werken aan een duurzame luchtvaart”.