Vandaag hebben we een grote stap gezet richting digitale productie. Onze engineers hebben een softwareframework ontwikkeld voor het automatisch genereren en uitvoeren van robotprogramma’s voor een scantoepassing. Dit framework is uniek omdat het zich kan aanpassen aan verschillende geometrieën (vormen) van onderdelen zonder dat hier extra programmeer- of configuratiestappen voor nodig zijn. De robot begrijpt dat hij een object moet scannen, creëert automatisch een digitale reconstructie en genereert de correcte stappen. Het maakt daarbij niet uit welke vorm of gedaante het object heeft; iets groter, kleiner of in dit geval: dubbelgekromd. Denk hierbij aan een robot die zelf kan bepalen waar hij een gat moet boren of een onderdeel moet lassen.

Deze nieuwe technologie is uiterst relevant voor de luchtvaartindustrie, vanwege de grote diversiteit aan complexe vormen in een productieomgeving met lage volumes. In de komende maanden schaven we deze technologie binnen het Penelope-project verder bij en schalen we uiteindelijk op naar XL-formaat. Dit is precies waar het om draait bij SAM XL! 

Bekijk de demo in de video van onze software-engineer Dave Kroezen. 

Voor meer informatie: lees verder op onze Penelope projectpagina 

Veel dank aan het team dat intensief samenwerkte om tot dit resultaat te komen! Aashish Vatsyayan, Kate Twiss, Eugenio Bernardi