Roboticasoftware

Wij ontwikkelen onze eigen automatiseringssoftware voor robotica. Wij maken robots slimmer, nauwkeuriger en efficiënter, en we combineren onze oplossingen in een geïntegreerde SAM XLsoftwaretoolbox. Daarbij gebruiken we de industriële usecases van onze partners om de prestaties van onze software met betrekking tot automatiseringsuitdagingen te demonstreren en nieuwe proof-of-concepts aan de industrie te leveren.

Geavanceerde motion planning

Met de algoritmes in onze toolbox kan een robot autonoom zijn eigen bewegingen en trajecten programmeren, rekening houdend met veiligheidsaspecten zoals botsingen, zonder dat een operator voor elk nieuw pad of beweging handmatig hoeft te programmeren. Deze nieuwe benadering van bewegingsplanning in combinatie met objectreconstructie maakt het mogelijk om sterk geoptimaliseerde “Scan&Plan”-bewerkingen uit te voeren die zeer relevant zijn in de grote productie-industrieën.

Zero programming

Zero Programming verwijst naar het feit dat de gebruiker geen robotprogramma’s hoeft te programmeren of aan te passen bij het introduceren van nieuwe productvarianten in een geautomatiseerd proces. In plaats van vaste robotprogramma’s hard te coderen (of door scripts uit te breiden om de vaste robotprogramma’s te genereren), worden de tool paths en robotbanen gegenereerd op basis van de werkelijke geometrie en locatie van het product. De belangrijkste voordelen zijn: flexibele plaatsing van het object ten opzichte van de manipulator en onafhankelijkheid van de variaties van het product, bijvoorbeeld in lengte, breedte of ligging.

Perceptie

Met onze expertise op het gebied van computer vision hebben we automatisering toolbox, waarmee we nauwkeurige, realtime en 3D objectreconstructie en -registratie kunnen uitvoeren. Zo kunnen we ‘zien’ waar gereedschappen en onderdelen zich bevinden, zonder dat een operator handmatig onderdelen moet meten en/of registreren.

Closed-loop procesbesturing

De SAM XL software toolbox is de weg naar robotautonomie: het stelt de robot in staat om de werkelijkheid waar te nemen zoals die is. Het meten van echte, fysieke parameters maakt een vergelijking mogelijk met digitale modellen waarmee de robot ter plekke correcties kan uitvoeren. Uiteindelijk leidt dit tot een nieuwe vorm van automatisering waarbij de robot zichzelf programmeert: autonomie met behulp van SAM XL software en technologie.

Blik op de toekomst

Bij de autonomisering van onze Smart Robotic Systems zal de softwaretoolbox van SAM XL centraal staan. Het integreren van AI en machine learning in deze systemen versterkt de robuustheid van onze closed-loop control-prestaties. Wij nemen nieuwe softwareprestaties in onze softwaretoolbox op te nemen. Zo  vormen we een zeer flexibele softwareruggengraat voor Smart Advanced Manufacturing-oplossingen.

Bekijk onze andere capaciteiten:

Productie

Mechatronica