Vandaag is de combinatie van robot en rails van onze continue ultrasone lascel geleverd en geïnstalleerd! Samen met de nieuwe end-effectors die we aan het bouwen zijn, kunnen we hiermee voorop blijven lopen in de ontwikkeling van geautomatiseerde assemblage van thermoplastische composieten.

We ontwikkelen een gerobotiseerde automatiseringstechniek voor de assemblage van thermoplastische composietstructuren. Ultrasoon lassen smelt structurele componenten samen, waardoor gewicht kan worden bespaard en recyclebare materialen kunnen worden gebruikt. Dit is cruciaal voor de vliegtuigindustrie: toekomstige vliegtuigen zullen niet meer uit aluminium bestaan, maar worden gemaakt van lichtere, sterkere en duurzamere materialen. In combinatie met onze zelfontworpen aangepaste end-effector, anticiperen we op de samenvoeging van vele disciplines en vakgebieden in deze nieuwe ontwikkeling.

We zullen de grenzen verleggen op het gebied van robotautomatisering en procesbesturing en bijdragen aan duurzame luchtvaart en het gebruik van recyclebare materialen. We kijken ernaar uit om ons gerobotiseerd lasproces operationeel te hebben in Q1 2024.