Europese Digitale Innovatie Hub

Digitalzh

Digitalzh is de Europese Digitale Innovatie Hub (EDIH) voor de provincie Zuid-Holland. Deze hub is gericht op productie, haven- en maritieme industrie en tuinbouw. Wij onderscheiden ons op technologisch vlak met AI voor robots op XXL-schaal en verbeterde productieprocedés, verbonden systemen (Internet of Things, 5G, Quantum) en cybersecurity. De EDIH helpt MKB-ondernemingen met de invoering en verbetering van digitale technologie om zo de economische positie van Europese landen veilig te stellen.

Doel

In drie jaar tijd worden via Digitalzh meer dan 1.500 MKB-ondernemingen bereikt. Circa 600 MKB-ondernemingen worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met een vorm van digitalisering en 60 MKB-ers krijgen ondersteuning bij de toepassing daarvan in de praktijk. De EDIH komt voort uit het voormalige SMITZH programma, waarbinnen ruim 650 MKB-ondernemingen werden bereikt, tientallen tests werden gedaan, ruim duizend mensen werden opgeleid en meer dan honderd gebruikers hulp kregen bij internationalisering. Om onze Europese impact verder te vergroten en meer kansen te bieden aan regionale MKB-ondernemingen met allerlei verschillende behoeften, werken we nauw samen met andere EDIH’s in Nederland en zetten we een structurele samenwerking op met andere Europese EDIH’s die zich inzetten voor vergelijkbare expertise en sectoren. Gezien deze doelstelling werken we nauw samen met de Digital Transformation Agency (DTA).

De rol van SAM XL is om MKB-ondernemingen te ondersteunen bij de implementatie van grootschalige robotoplossingen, met een focus op respectievelijk kwaliteitscontrole binnen de productielijn en mens-robot-interacties.

Partners

TU Delft, InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland.

Financiering

DigitalZH maakt onderdeel uit van de European Digital Innovation Hubs en is een initiatief van InnovationQuarter en TU Delft. Het wordt gefinancierd door de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincie Zuid-Holland.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.digitalzh.nl.

Duur: februari 2023 – februari 2026